Margit Zoltán: 2010. 04. 18. - 2010. 04. 25.

2010. április 21., szerda

Kézfogás a Magyarságért - Polgári Mozgalom: kezdődhet az aláírásgyűjtés





altalt











2010. április 20-án a szerbiai Kisebbségügyi Minisztérium jóváhagyta a Kézfogás a Magyarságért - Polgári Mozgalom - Bunyik Zoltán és Rácz Szabó László lista nevét és a listavezetőt és engedélyt adott a támogatói aláírásgyűjtés megkezdésére.
A támogatói aláírásgyűjtés kezdetével közzé szeretnénk tenni a Kézfogás a Magyarságért - Polgári Mozgalom választási programját.
A lista teljes összetételét és sorrendjét az átadás előtt véglegesítjük. A támogatók tájékoztatása érdekében tesszük közzé a Magyar Nemzeti Tanács tagjelöltjeit:
Bunyik Zoltán (a képen), Rácz Szabó László (a képen), dr Végh Enikő ügyvéd, dr Sass György orvos, prof. dr. Kasztori Rudolf akademikus, Mester-Kuti Csilla tanítónő, Surányi Zoltán producer, Péter Krisztina egyetemi hallgató, dr Csányi Ferenc orvos, prof. dr. Zavargó Zoltán, a Technológiai Kar dékánja, Varga Andrea növényvédelmi mérnök, Ancsány György villamossági mérnök, Kis Zsélykó néptánc-pedagógus, Viola János tanár.

Mit fogunk tenni a Magyar Nemzeti Tanácsban?

A vajdasági magyar polgároknak elegük van a megosztásból. Nem szeretik, ha megosztják, mint „üzletembereket” és „munkásokat”, mint „szabadkaiakat” és „újvidékieket”, mint „tiszavidéki tömböt” és „bánáti szórványt” . A vajdasági magyar polgárok választani akarnak, nem csak szavazni. A vajdasági magyar polgárok kezet nyújtanak egymásnak. Polgár a polgárnak, párthovatartozástól, vallástól és lakóhelytől függetlenül.
A legfontosabb feladataink a Magyar Nemzeti Tanácsban a következők lesznek:

1. Kezdeményezni fogjuk a kisebbségi törvény megváltoztatását: ne csak egy pártnak feleljen meg, hanem a többieknek is.

2. Üvegzseb program: a Nemzeti Tanács költségvetésének nyilvánosságra hozása, az adófizető polgároknak joguk van tudni mire használta fel a Tanács a pénzüket

3. A magyarországi támogatások teljesen átlátható menedzselése

4. Részarányos foglalkoztatás követelése az állami szektorban. Becslések szerint kb. 5000 további munkahely járna a magyaroknak.

5. Segélyakciók szervezése a legrászorultabb családok részére.

6. A kis létszámú magyar osztályok és összevont tagozatok bezárásának megakadályozása.

7. Azon tantárgyak oktatására, amelyekhez szeptember elsejéig nem jelennek meg magyar nyelvű tankönyvek, magyarországi tankönyvek behozatalának engedélyezése

8. Mindazon iskolák bekapcsolása az UNICEF erőszakmentes iskola programjába, ahol magyar nyelven is folyik tanítás

9. Szakítás a magyar médiákra gyakorolt szerkesztéspolitikai és gazdasági nyomással

10. A közszolgálati televízióban anyanyelvápoló műsor beindítása

Számítunk minden polgár szavaztára. Számítunk azoknak a szavazatára akik úgy gondolták, ha nincs érdemi alternatíva, akkor ki se mennek a választásokra. Számítunk az első szavazókra, akik politikai nagykorúságukat nem távolmaradással szeretnék indítani. Számítunk az idősek szavazatára akik sok mindent megéltek, és látták, hogy ami eddig volt, nem vezet jó irányba. Számítunk azoknak a szavazatára akiket a szórványban elfelejtettek, számítunk azoknak a szavazatára akiknek a voksával a pártok rosszul kufárkodtak Szabadkán, Zentán és másutt.
 Nekünk minden polgár fontos!

Bunyik Zoltán, listavezető

Népszerű bejegyzések

Follow on Bloglovin