Margit Zoltán: 2015. 03. 15. - 2015. 03. 22.

2015. március 18., szerda

Shotokan Karate Cup - Vojvodina - Feketic 2015 - KFV - SKSS - Two gold one silver medal!




Ifj. Margit Zoltán - Bácsfeketehegyen megrendezett Vajdasági Karate kupán: egyéni kata - első hely, csapat harc - első hely és egyéni harc - második hely!



Zoltan Margit mlađi na kupu Vojvodine, održano u Feketiću KFV - SKSS: u kati: zlatna medalja, u ekipnoj borbi: zlatna medalja, u borbi: srebrna medalja!

Zoltan Margit Jr. -  Karate Cup Vojvodina - Feketic 2015: individual kata - first place, team fight - first place and individual competition - second place!













2015. március 16., hétfő

NEVERGREEN - Két új klip,közös nagykoncert a MOBY DICKKEL!



Fellép a Salvus és a Sunset is

Április 17-én lesz a Barba Negra klubban a Nevergreen nagyszabású koncertje, és az este folyamán nemcsak Bob Macuráék adnak teljes koncertet, hanem a soproni Moby Dick is. Fellép még a nemrég új albummal jelentkezett Salvus, valamint a Sunset.


A Nevergreen legutóbbi anyaga a tavaly májusban megjelent Vendetta volt, amelyen még teljes jogú tagként szerepelt Simon Valentina énekesnő, azonban ma már ismét a klasszikus, négyes felállással működik a zenekar.

Éppen ezért újra felvették és digitális kislemez formájában ki is adták a Szemet szemért című dalt és annak angol nyelvű verzióját (Eye For An Eye), amelyek klipjeit máris megnézheted!
"A magyar metal színtér két legendája, élő ikonja lép színpadra április 17-én a Barba Negra Music Clubban. Az eseményen a thrash metal hazai úttörője, a Moby Dick, illetve a gótikus-doom vonal vezető zenekara, a Nevergreen is teljes programot játszik. Vendégként két modern elemeket is alkalmazó fiatal csapat, a kiváló friss lemezzel érkező Salvus, valamint a rendkívül tehetséges Sunset szerepel majd a nagyágyúk előtt.

A Moby Dick az első magyar metal zenekarok egyike, hiszen a soproni csapat 1980-ban alakult. A korai években is intenzíven koncertező brigád első lemeze 1990-ban jelent meg; az Ugass kutya! a magyar metal történet egyik legnagyobb klasszikusa, rajta a csapat megkerülhetetlen slágerével (Keresztesvitéz).

A ’90-es években további etalonnak számító thrash metal albumokat készített a zenekar (Kegyetlen évek, Körhinta, Fejfa helyett). A Moby Dick ekkortájt vitathatatlanul a legnépszerűbb metal banda volt Magyarországon, az egész országban telt házas csarnokok várták a csapatot.

1998-ban a zenekar azonban befejezte működését, viszont 2002-ben a nagy érdeklődésre való tekintettel újraindították a banda szekerét, ennek gyümölcse volt a 2003-ban kiadott stúdiókorong, a Golgota. A friss impulzusokat kapó zenekar azóta is töretlen lendülettel halad előre. Tavaly novemberben jelent meg a 10. stúdióanyag, Földi pokol címmel.

A friss anyag 10 thrash metal bombát állít csatasorba, a társadalomkritikus, néhol apokaliptikus szövegeket pedig ismét Pusztai Zoltán szállította. Az április 17-i koncert a Moby Dick országos lemezbemutató turnéjának része.


A magyar gótikus metal vezető zenekara a doom metal melankóliáját, és a gótikus metal érzékiségét mesteri módon elegyítő, szabadkai Nevergreen. A csapatot 1994-ben keltette életre Matláry Miklós és Bob Macura. A Nevergreen több tehetségkutatón is sikerrel vizsgázott, ennek köszönhetik első lemezszerződésüket, így már a megalakulás évében kiadásra került Game Over című debütáló albumuk. Az igazi áttörést 1999-ben érte el a zenekar, az Ámok című lemezükkel és a címadó dallal váltak sokak kedvencévé.

A következő két lemezük (Új sötét kor, Ezer világ őre) sikere tovább erősítette élvonalbeli pozíciójukat a magyar metal mezőnyben, ennek is köszönhető, hogy a népszerű sok-sok meghatározó külföldi bandákat is felvonultató Gothica fesztiválokon éveken keresztül hazai főbandaként állhattak a közönség elé.

A csapat két-három évente ad ki nemzetközi szintű korongokat, a legfrissebb anyaguk a tavaly májusban megjelentetett Vendetta, melyen hagyományosan a dalok angol és magyar nyelvű verziói is helyet kaptak. A Vendettán teljes jogú tagként szerepelt Simon Valentina énekesnő, azonban ma már ismét a klasszikus négytagú felállással működik a zenekar.


 

A csapat ezért újravette és digitális kislemez formájában kiadta a Szemet szemért című dalt és annak angol nyelvű verzióját (Eye For An Eye).

 A modern dallamos metalt játszó Salvus harmadik albuma február 9-én jelent meg Lélektartó címmel. A zenekar az alábbi módon jellemezte a korongot:

'A Lélektartó címre keresztelt dalcsokor esetében a recept továbbra is a modern, súlyos, de egyben dallamos metal és a valódi tartalommal, mondanivalóval elővezetett igényes magyar szövegek keresztmetszeteként irható le, csak egy még kiérleltebb formában, mint eddig.'

 

A budapesti Sunset a magyar modern metal színtér egyik legtehetségesebb bandája. A zenekar olyan csapatokkal turnézott már, mint a Depresszió, a Rómeó Vérzik, de felléptek az Insane 15 éves jubileumi koncertjén is.


a Hammer Concerts bemutatja:
Moby Dick – Nevergreen közös nagykoncert
2015. április 17., péntek 18 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Moby Dick, Nevergreen
Salvus, Sunset koncertek

Belépő: elővétel 2500 Ft
Elővétel a Barba Negra Music Club rendszerében 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft.
Jegyek kaphatók: Barba Negra Music Club

NevergreeN - Hammer

2015. március 15., vasárnap

Tisztelt Honfitársaim!





MINISZTERELNÖK

Tisztelt Honfitársaim!

Köszöntöm Önöket az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ünnepén!

Március idusán szerte a világon sokféle eseményre emlékeznek. Nekünk, magyaroknak azonban mindenkinél több okunk van arra. hogy kivételesnek érezzük ezt a napot, hiszen hosszú évszázadok elnyomása után 1848. március 15-e mutatta meg. milyen életerős és bátor nemzet a miénk.

A népek tavaszán Európa számos városát érte el a forradalom vihara, de csak egyetlen ország volt, ahol nem hunyt ki pillanatok alatt a szabadság őrtüze. Nem hunyt ki,  mert egy egész nemzet gyúlt a tűz köré, hogy élessze és táplálja. Amikor ez a tűz lobogott, őszinte őrömmel lelkesedtünk  érte, és amikor pislákolni kezdett, mi, magyarok Felvidéktől  Erdélyen át a Délvidékig, az Alpok lábaitól a Kárpátok hegykoszorújáig egy emberként hordtuk rá a fahasábokat, hogy ismét lángra kapjon.

A magyar szabadság üzenete Pestről, a Nemzeti Múzeum lépcsőiről indult el, de az egész hazában visszhangra talált. Kossuth Lajos sikeres alföldi toborzó kőrútjain éppúgy, mint Gábor Áron erdélyi ágyúöntő műhelyében. Az azóta eltelt 167 ér sok változást hozott, de az akkori igazságok máig őrök érvényűek. Ma is úgy gondoljuk, hogy a magyarok szabadságát csak a magyarok vívhatják ki: összefogással, munkával és egyetértéssel.

2015-ben sem kívánhat mást a magyar nemzet, minthogy „legyen béke, szabadság és egyetértés!”

Budapest. 2015. március 15.

Orbán Viktor



Népszerű bejegyzések

Follow on Bloglovin